Yrityksille ja taloyhtiöille

Tarjoamme lukituspalveluita kaikkiin rakennuksen eri elinkaaren vaiheisiin, alkaen rakennuksen valmistumisesta, sen ylläpidosta, lukituksen uudistamiseen.

 

Suunnittelut (Lukituksen laatiminen)

Kun rakennus on valmistumassa, suunnitellaan sille lukituskokonaisuus. Ammattilaisemme yhdessä rakennuttajan ja loppukäyttäjän kanssa käyvät läpi rakennuksen käyttötarkoituksen ja suunnittelevat siihen soveltuvat lukitusratkaisut. Näiden keskustelujen pohjalta laadimme yhteistyössä Abloy:n tai Iloq tehtaan kanssa kohteelle lukituskaavion, jonka pohjalta tuotteet tilataan ja asennetaan.

Huolto (Lukituksen ylläpito)

On hyvin tavallista, että rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu ajan kuluessa. Vuokralaiset vaihtuvat tai tilojen alkuperäinen käyttö muuttuu toiseksi. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin sarjamuutosten ja avaintilauksien osalta – joskus jopa kokonaisen lukitusjärjestelmän vaihtaminen voi tulla kyseeseen.

 

Korjaus (Lukituksen kunnossapito)

Lukot kuluvat hiljalleen ja kaipaavat jossain vaiheessa korjausta ja huoltoa. Olemme varautuneet näihin välillä yllättäviinkin tilanteisiin ylläpitämällä kattavaa huolto-organisaatiota.

Asennus (Lukituksen uusiminen)

Lukkojen uusimisen tarvetta on huomattavasti vaikeampi havaita kuin esimerkiksi putkiremontin tarvetta, sillä lukkojen liiallisesta kulumisesta ei välttämättä varoita mikään.

Ensimmäiset varoitusmerkit ovatkin yleensä lisääntyneet murrot kellaritiloihin tai kutsumattomat vieraat porraskäytävissä. Myös 2 avaimen käyttöön siirtyminen yleensä viestittää siitä, että taloyhtiön kannattaisi harkita koko talon sarjoituksen tai lukkojen uusimista.

Abloy valmistajana ylläpitää Suomessa keskitetysti kerrostalojen, liikekiinteistöjen ja suurempien yritysten lukitustietoja, jolla taataan lukituksen turvallisuus . Abloy on sitoutunut säilyttämään näitä tietoja 20 vuotta, jonka jälkeen lukostot poistuvat arkistosta, eikä niihin enää saa uusia tietoja.

Asiakkaille tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ylläpidon loputtua;

  • asuntojen sarjanmuutokset tehdään sarjan ulkopuoliselle avaimelle
  • avainsuojaus poistuu (ellei ole poistunut jo aiemmin)
  • yleisiin tiloihin ei enää pystytä tekemään uusia  sarjan mukaisia muutoksia
  • yleisavain ei toimi kyseisissä lukoissa uusien sarjanmuutosten jälkeen
  • avainhallinta vaikeutuu kun Abloy ei enää ylläpidä avainrekisteriä

Näistä aiemmin hyvinkin yksinkertaisista asioista tulee erittäin haastavia toteuttaa, eikä kaikkiin ongelmiin aina löydetä ratkaisua.

Kysy lisää!

 SOITA 09 540 4450

Espoon Lukkohuolto Oy

Läkkisepänkuja 2

02650 ESPOO

09 540 4450

info@espoonlukkohuolto.fi

Avoinna:

MA-PE 8:00-16:00
LA-SU Suljettu