Lukituksen kunnossapito ja uusiminen

Lukituksen kunnossapito

Aivan kuten autojenkin lukot, asuntojen lukot kuluvat hiljalleen ja kaipaavat korjausta ja uusimista. Olemme varautuneet näihin välillä yllättäviinkin tilanteisiin ylläpitämällä kattavaa huolto-organisaatiota.

Lukituksen uusiminen

Lukkojen uusimisen tarvetta on huomattavasti vaikeampi havaita kuin esimerkiksi putkiremontin tarvetta, sillä lukkojen liiallisesta kulumisesta ei välttämättä varoita mikään.

Ensimmäiset varoitusmerkit ovatkin yleensä lisääntyneet murrot kellaritiloihin tai kutsumattomat vieraat porraskäytävissä. Myös 2 avaimen käyttöön siirtyminen yleensä viestittää siitä, että taloyhtiön kannattaisi harkita koko talon sarjoituksen tai lukkojen uusimista.

Abloy Oy ylläpitää Suomessa keskitetysti kerrostalojen, liikekiinteistöjen ja yritysten lukitustietoja, jolla taataan lukituksen turvallisuus ja että ne täyttävät vakuutusyhtiön sille asettavat vaatimukset. Abloy on sitoutunut säilyttämään näitä tietoja 20 vuotta, jonka jälkeen lukostot poistuvat arkistosta, eikä niihin enää saa tietoja.

Asiakkaille tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ylläpidon loputtua;

  • asuntojen sarjanmuutokset tehdään jatkossa sarjan ulkopuoliselle avaimelle
  • avainsuojaus poistuu (ellei ole poistunut jo aiemmin)
  • yleisiin tiloihin ei enää pystytä tekemään uusia muutoksia
  • avainpesien korjaus vaikeutuu huomattavasti
  • avainmääristä ei pidetä kirjaan

Näistä aiemmin hyvinkin yksinkertaisista asioista tulee erittäin haastavia toteuttaa, eikä kaikkiin ongelmiin aina löydetä ratkaisua.

Kysy lisää!

SOITA 09 540 4450

Espoon Lukkohuolto Oy
Läkkisepänkuja 2
02650
ESPOO
09 540 4450
info@espoonlukkohuolto.fi
www.espoonlukkohuolto.fi

Avoinna:

MA-PE 8:00-16:00
LA-SU Suljettu

Läkkisepänkuja 2, Espoo